Hur man anpassar körlektioner runt skolan eller arbetsscheman

 En av de vanligaste frågorna vi ställs är "Hur kan jag anpassa körlektioner runt mitt hektiska skol- eller arbetsschema?"



Vi förstår att det är svårt att få tid till någonting när du jonglerar med studier och jobb, men det finns några sätt att göra körlektioner bekvämare. I den här artikeln kommer vi att utforska hur du bäst kan hantera din tid så att du kan fortsätta med livet och förbättra dina färdigheter bakom ratten.

Gå upp tidigt

Även om detta kan låta lite förenklat, kan det att gå upp tidigare ge dig några timmar till på dagen för att fokusera på dina körlektioner. Om du för närvarande kämpar för att hitta tid efter jobbet eller skolan, försök att vakna lite tidigare så att du får mer andrum. På så sätt kan du ta dina lektioner under morgonen eller eftermiddagen och inte känna dig lika bråttom.


Dela upp lektionen i två delar

Om morgnarna är för hektiska för dig, överväg att dela upp lektionen i två delar. Istället för att ta en fyra timmar lång lektion direkt från jobbet, varför inte dela upp den i två pass? Detta kommer att bidra till att minimera trötthet och gör att du bättre kan fokusera på att lära dig nytt material.


Ta en paus mellan lektionerna

Å andra sidan, om det är för mycket för dig att försöka passa in i två lektioner, försök ta en paus mellan dem. Till exempel: om din skola slutar klockan ett och körlektionen börjar klockan tre, överväg att gå till jobbet från nio till halv tre. Det ger dig en och en halv timmes ledig tid innan du ger dig ut igen utan att känna dig för bråttom eller sliten!


Glöm inte att äta och hålla dig hydrerad

Det är viktigt att samtidigt som du försöker att inte hamna i några dåliga vanor med ditt schema (d.v.s. vara uppe sent), se till att du fortfarande får tillräckligt med sömn och äter ordentligt även under denna tidsperiod! Att köra kräver mental klarhet mer än fysisk styrka så tänk på hur utmattad du är efter en lång dag med arbete eller studier innan du ger dig ut till din körlektion.


Ändra dina hämtnings- och avlämningspunkter

Anpassa dina körlektioner runt ditt liv, inte tvärtom! Om det finns en plats nära ditt hem eller din arbetsplats som du kan använda som både hämtnings- och avlämningsställe för din körlärare, dra nytta av det. Detta kommer att bidra till att minimera den tid som ägnas åt att resa i varje riktning och maximera mängden faktisk körövning du får.


Fråga din instruktör om flexibilitet

Om du har problem med att anpassa schemalagda körlektioner till din nuvarande livsstil, var inte rädd för att prata med din instruktör om det! Körlärare förstår att alla har olika liv och skyldigheter utanför sina lektioner så de kommer troligen gärna att arbeta med dig för att hitta en tid som passar båda parter bäst.


Dra fördel av helger

Även om de med största sannolikhet kommer att bli dyrare än vardagslektioner, kan körpass på helger ofta ge mycket flexibilitet. Detta beror på att de flesta tenderar att föredra att inte köra bil under helgen (helst), så det är mindre trafik och trängsel för din instruktör vilket innebär att du får undervisning av bättre kvalitet som inte behöver inkludera att fastna i trafiken eller vänta vid rött ljus !

Överväg en halvstrukturerad körlektionsplan

Många elever gillar inte att få sitt schema dikterat av någon annan även om det bara är en gång varannan vecka. Om detta låter som något du skulle vilja undvika kan du överväga att införa några semistrukturerade körlektioner i din läroplan istället.


Vad är semistrukturerad körning? Det innebär att ta del av både schemalagda och oplanerade körlektioner. Oschemalagda körlektioner innebär att du kommer att kunna ta en lektion när det passar dig och ditt schema, men de kan också kosta mer eftersom instruktören har mindre tid avsatt bara för dig.


Schemalagda körlektioner är de som har förbeställts av både dig själv och en instruktör så att det är minst en lektion per vecka regelbundet – detta kan ofta resultera i betydande besparingar jämfört med att ha färre schemalagda timmar varje månad med en instruktör eftersom av de minskade administrationskostnaderna.


Utöver semi-strukturerad inlärning, se till att alla övningar eller träningssessioner mellan dina normala veckolektioner inkluderar element från både strukturerade och flexibla stilar av undervisning/inlärning också om möjligt!

Lär dig att köra i Stockholm City Trafikskola idag!

Stockholm City Trafikskola och Trafikskola ger Stockholm-communityt live körning och trafikklasser undervisade av erfarna instruktörer.

Läs mer:

Comments

Popular posts from this blog

Kan du köra med hörselnedsättning?

Hur kan jag lära mig att köra i Sverige?