Dashkamerabevis – Ingenstans att dölja

 

Dashkamerabevis för dålig körning kan nu lämnas in för att hålla dessa förare ansvariga för sitt beteende.

Många polisstyrkor, inklusive Devon & Cornwall, har möjlighet att ta emot bilder av dålig och farlig körning, kallad Operation Snap. Eftersom antalet fordon som har en instrumentbräda kamera bara ökar, finns det nu ingenstans att dölja dåligt körbeteende.

 

Om du har en instrumentkamera i ditt fordon och är vittne till dålig eller farlig körning kan du nu lämna in bevis till din lokala polisstyrka. Tiderna förändras på vägarna med den vanliga användningen av instrumentkameror och fångar mer dålig körning än någonsin.


Det finns ett huvudsyfte med denna utveckling att dela vägen – helt enkelt att förbättra förarens attityd.

Varför en bra körattityd är viktig

Körning är en disciplin som bygger på individuella personligheter och beteenden. Utan självreflektion och reglering är det lätt att glömma vad körning och vägdelning handlar om. Alla försöker bara göra sitt jobb. Om du har en bra attityd till att köra bil så är du inte lika risk att åka ut. Ytterligare arbets- eller livspress kan påverka hur du känner och reagerar på incidenter på vägen. Ta hänsyn till detta om något händer dig och försök att känna empati.


 


Delade mål och gemensamma övertygelser

Med en växande våg av gemensamma mål på vägen är syftet med operationer som denna att hjälpa förare att ändra sina attityder innan det är för sent. Ökningen av videoklipp som delas på sociala medier är kraften bakom att lyfta fram bilkörning som alla trafikanter tycker är frustrerande. Hur många gånger ser du ett klipp och frågar "vad gör de"?!


Var snäll, omtänksam och planera din resa i förväg.


 


Det finns ingen anledning att bli vigilante

Dessa system är inte utformade för att ersätta polisens närvaro på vägen. Det blir inte ditt ansvar att polisa vägen utan ger dig en chans att anmäla något som bryter mot lagen. Eftersom antalet bilar på vägarna bara ökar kan polisen inte vara överallt för att fånga upp alla trafikbrott.


De brott som polisen är mest intresserade av är farlig körning, körning utan vederbörlig aktsamhet, vårdslös körning och distraherad körning, t.ex. mobiltelefon.


 


Var du kan ta reda på mer.

Du kan ta reda på mer information om detta system genom att besöka Devon & Cornwall Polices webbplats, klicka här.


Det finns också ett växande antal körlärare som granskar bilder du skickar till dem och ger råd om den specifika situationen. Du kanske tycker att det är användbart att titta på några självstudier och identifiera likheter med situationer du har varit i. Klicka här för att se mer.


Körskola Stockholm.

Du kan utveckla dina egna köregenskaper genom att ta vidareutbildning. Körskola Stockholm erbjuder utbildning i avancerad kör- eller repetitionsutbildning, klicka här för att få veta mer och ring oss.


Comments

Popular posts from this blog

Hur man anpassar körlektioner runt skolan eller arbetsscheman

Kan du köra med hörselnedsättning?

Vad ska jag göra om du glider på is i en bil?